• slider buiten 1020x260
  • slider sportschool 1020x360
  • slider groep 1020x260

Nesselande Gezond

Nesselande Gezond, Gezond Leven in Nesselande
Dit is een informatieve site voor iedereen in Rotterdam Nesselande en daarbuiten, die gezond wil leven en daar interessante artikelen over wil lezen.
 Eén plaats met informatie over gezond leven, sporten, voeding, lichaam en geest en gezond oud worden.

Eén plaats met informatie
Deze site is opgezet om zoveel mogelijk informatie over gezond leven, overzichtelijk bij elkaar op één plek aan te bieden. Een site met een hoge nieuwswaarde waardoor je steeds weer terugkomt om nieuwtjes te lezen of antwoorden op vragen te vinden.

Ook is het een plaats voor iedereen die wil weten  wat er in Nesselande gebeurt of te doen is op het gebied van sport en bewegen.

Langs deze weg nodigen we dan ook alle bezoekers uit om hun bijdrage te leveren aan deze site. Als je wat kwijt wil, iets zoekt of op een andere manier je bijdrage wil leveren, laat het ons weten.

Voor alle niveaus voor alle sporters
Voor alle vormen van bewegen en sporten zijn specifieke sites te vinden. Deze site bundelt de informatie over alle verschillen soorten bewegen, sporten, voeding en gezond leven. Immers voeding is voor alle sporters van belang. Of je nu een beginnende sporter bent of een ervaren en fanatieke sporter, op deze site is voor iedereen wel iets te vinden.

Voor alle onderwerpen die met gezond leven te maken hebben
. Bewegen is belangrijk als je gezond wil leven maar ook voeding speelt een belangrijke rol. En vanzelfsprekend ook het omgaan met blessures, pijn of beperkingen. Diverse deskundigen zullen steeds weer onderwerpen aansnijden die wellicht interessant zijn.

Suggesties en meedenken

Suggesties en adviezen zijn van harte welkom. Laat het ons weten als je iets mist of als je informatie zou willen zien over een specifiek onderwerp. Ook zijn suggesties over de site, de indeling of de inhoud, van harte welkom.
Wij pretenderen niet alles te weten maar bieden juist een platform waaraan iedereen een bijdrage kan leveren.

TIP: alle artikelen die eens op deze homepage hebben gestaan, zijn altijd nog terug te lezen onder de (sub)menu's "beweeg" of "lijf" of te vinden via de zoekoptie. Onderaan ieder artikel zie je ook welke "tags" (labels) er zijn. Via die tags vind je alle aanverwante artikelen.

Adverteren
Wil je adverteren, neem dan ook even contact met ons op via het contactformulier. We zullen je dan snel benaderen.

Nesselande
Nesselande is een Vinex-wijk in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. De wijk wordt omsloten door de wijk Zevenkamp en de gemeente Zuidplas.
In 1995 hebben de (voormalige) gemeenten Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle grondgebied, waaronder de buurtschap Groeneweg, overdragen aan Rotterdam voor de ontwikkeling van een Vinex-locatie met de werknaam Achtkamp. De bouw van de wijk, met de definitieve naam Nesselande, is gestart in 2000. In 2012 zijn de laatste bouwwerken gereed gekomen.

Enkele belangrijke voorzieningen voor de nieuwe wijk zijn:

  • een 800 meter lang strand met boulevard aan de vergrote Zevenhuizerplas.
  • een woon- en winkelcomplex (Newport Nesselande) met 3 woontorens van 65 meter hoog, de deelprojecten Miami, Barcelona en Kopenhagen. Het winkelcentrum Boulevard Nesselande is op 20 november 2009 geopend.
  • een aansluiting op het metronetwerk van Rotterdam. Hiertoe werd de Calandlijn verlengd naar het nieuwe metrostation Nesselande, dit werd in augustus 2005 geopend.

Verder kenmerkt Nesselande zich door het groot aantal ondernemers dat hier woonachtig is en het groot aantal mensen die bezig is met gezondheid en bewegen.

Tags: Beweeg