• slider buiten 1020x260
  • slider sportschool 1020x360
  • slider groep 1020x260

Marlène Geskes

Geschreven door Marlène Geskes.

Marlène, ICT-ondernemer, docent/examinator op de Hogeschool Rotterdam, grondlegger van deze site en inwoner van Nesselande, stelt zich voor.

Mens sana in corpore sano
Deze spreuk leerde ik op school en toen sprak hij mij al aan, ik ben hem nooit vergeten. Maar wat hij uiteindelijk voor invloed zou krijgen op mijn leven dat had ik niet voorzien.

De afgelopen 20 jaar heb ik niet een beetje hard gewerkt maar wel heeeel erg hard en veel gewerkt.
Een tijd internationaal, dus alleen maar in het buitenland en af en toe in Nederland. Daarna als commercieel directeur van een ICT-bedrijf ook redelijk druk en daarna zelfstandig ondernemer.
Dat was 7 dagen per week werken in het begin. Inmiddels heb ik het goed onder controle en werk ik 9 maanden per jaar zo'n 50 uur en werk ik die andere 3 maanden ben ik in Frankrijk vooral bezig met sporten. Een redelijke balans gevonden lijkt me.

Toch heb ik wel uitgevonden hoe ik dat allemaal kon doen. Op zich ben ik iemand met een onuitputtelijke energie. Geen idee of dat is aangeboren, aangeleerd of ontwikkeld door b.v. voorbeelden en voeding maar ik weet wel dat ik van kleins af aan altijd al te vroeg opstond, te vroeg op school was en van geen ophouden wist. Kortom; ik had altijd veel energie.

Dus energie genoeg maar dan gaat het ook nog wel om dat gezonde lijf. Enfin, ik ben een jaar of 15 geleden gestart met fanatiek sporten en al heel snel overgestapt naar het spinnen. En zoals met alles, dat doe ik niet half nee dat doe ik voor meer dan 100%. Er zijn tijden geweest dat ik diverse sportscholen bezocht om hierdoor 5 keer per week te kunnen spinnen. Heerlijk vond ik het. Alles eruit gooien, lekker in het zweet trainen en vooral alles vergeten.

Met voeding was ik altijd al bezig. De patatzaak bezoek ik nooit, ik kook altijd en zorg altijd dat ik vers eten op tafel zet. Alleen, of met anderen. Daarnaast niet roken, en weinig koffie en proberen niet teveel alcohol te drinken (lastig voor een Bourgondische levensgenieten).
Dus naast het bewegen, een behoorlijke focus op gezond eten.

En ik moet zeggen dat deze spreuk "Een gezonde geest in een gezond lichaam", mij geen windeieren heeft gelegd. Nog steeds werk ik hard en veel maar ik voel me helemaal super.
Ik sport nog steeds veel. Ik mountainbike, ik loop hard, ik train met mijn PT, ik ski, ik doe bergtrackings en Nordic Hiken in de bergen, ik zwem, eigenlijk van alles.

Door tevens te zorgen voor een gezonde geest, keuzes maken, leuke mensen om me heen en mensen die, buiten mijn werk, teveel energie vragen te elimineren: ik denk dat ik een gezonde geest heb die in een gezond lichaam huist. Ik ben gelukkig en voel me heerlijk!

Inmiddels heb ik een professionele draai gegeven aan mijn hobby en ben ik FitCoach geworden. Een mooie methode om te zorgen dat je regelmatig genoeg beweegt. Ik ondersteun anderen om het bewegen een onderdeel te laten zijn van hun leven en hiermee de kwaliteit van leven te verhogen. Nu maar vooral als je wat ouder wordt.

En dit alles......is de basis voor het opzetten van deze site. Gewoon omdat ik het kan, wil en belangrijk vind en hopelijk meer mensen de kans geef om informatie op te doen over gezond leven en bewegen.