• slider buiten 1020x260
  • slider sportschool 1020x360
  • slider groep 1020x260

ID en andere spullen mee tijdens hardlopen?

Als ik ga hardlopen heb ik altijd mijn iPhone bij me. Muziek en mijn loopapp. Ook een sleutel, maar nooit een ID.

Ik weet dat het verplicht is om een ID mee te nemen maar dat vind ik niet zo interessant. In het ergste geval, wat ik niet geloof, krijg ik een bekeuring. Jammer dan, maar ik ga niet lopen met een rijbewijs op zak. Toch kan het wel. Er zijn iPhone hoesjes waar 1 pasje bij kan. En als ik mijn iPhone op mijn arm in een houder heb, kan het er ook bij. Maar eigenlijk heb ik er gewoon geen zin in.

Wat ik wel het overwegen waard vind, is om iets bij me te hebben voor het geval er iets gebeurt. Lang was de tip dat je op je mobiele telefoon een telefoonnummer opnam ICE (in case of emergency). Maar ja weet iedereen dat? Kan iemand de weg vinden op mijn iPhone?
Toch is het wel belangrijk. Je kunt altijd aangereden worden. Mijn schoonmoeder is zelfs overleden nadat ze was aangereden door wielrenners. Ze had niets bij zich, behalve haar sleutels, en was niet traceerbaar.
Dus wel belangrijk om iets te doen.

Inmiddels zijn er alternatieve oplossingen. Ik heb besloten om dat te gaan regelen.

Allereerst zijn er bandjes voor op je veters waar je informatie op kunt zetten. Niet duur (8,05), wel duidelijk. Kijk verder op de site van SOSarmband. 

id4runners-fluor-roze

Vervolgens is er ook een SOS medaillon (soort sleutelhanger) waarop een QR code staat die al je gegevens bevat (19.90). Moet er wel iemand zijn met een telefoon die een QR-code kan uitlezen. Uitleg op de site van Safe-ID.

Deze zelfde organisatie heeft een safe ID-tag voor op je schoen. Hetzelfde principe (met QR code) maar dan voor aan je veters. Deze is goedkoper (9,90) en je krijgt er 2 omdat de meeste lopers, 2 paar schoenen gebruiken.

Eenzelfde oplossing is er voor wielrenners om op hun helm te plakken. Kortom voor iedere sport een oplossing.

safe-id-badge-logo

 

safe-id-badge

 

Tevens zijn er hele simpele bandjes voor om je pols (2,66). Eigenlijk voor kinderen maar ook voor volwassenen te gebruiken. Ook via de site van SOSarmbad te bestellen.

polsbandje-geel-bouw

 

Tags: Hardlopen