• slider buiten 1020x260
  • slider sportschool 1020x360
  • slider groep 1020x260

Platte buik met een Kettlebell

Kettlebell wordt ook wel girya genoemd (komt uit het Russisch) en het heeft veel weg van een kanonskogel met een handvat hieraan vast gesmeed. Het is een gietijzeren gewicht dat rond is met een handvat eraan vast.

TipSite: Sporten met je iPhone zo doe je dat

Om in de zomer weer fit te zijn, slaan we nu massaal aan het sporten. De iPhone kan hierbij een goede hulp zijn. Wij testten coole apps en handige accessoires voor tijdens het hardlopen, de workout, op de fiets of in de yogaruimte. Lees verder op de site van ComputerTotaal.

Baseline tennis

Alle topspelers uit de professionele competities spelen vanaf de baseline. Baselinespel gaat om kracht, uithoudingsvermogen en nauwkeurigheid – ontdek hoe je deze 3 disciplines onder de knie kunt krijgen.

Wat is functioneel trainen en waarom is het goed?

De meeste mensen werken om hun lichaamssamenstelling te verbeteren, maar functionele trainingsoefeningen kunnen meer voor je betekenen. Deze maken het leven makkelijker. Daarom groeit de populariteit van functioneel trainen. Functioneel trainen heeft als doel het nabootsen van bewegingen die je elke dag doet, zoals het dragen van een zware boodschappentas, zodat deze bewegingen makkelijker worden.

Trailrunning en hardlopen in de bergen

Trail running wordt steeds bekender. Waar gewone hardloopwedstrijden doorgaans de onverharde weg mijden, bieden trails een sportieve benadering van wandelen, hetgeen aantrekkelijk is voor hardlopers van ieder niveau. En, omdat de trails in de bergen zijn, krijgt het hardlopen hierdoor nog een extra dimensie ook, voor vertienvoudigd vertier!

TipSite: thuissporten

Als je geen gelegenheid hebt om buitenshuis te gaan sporten maar toch wilt bewegen: hierbij een goede site met oefeningen, filpmjes en uitleg. Dus nu geen excuus meer.

Optimaalsporten.nl

Welke wandelschoenen voor welk doel

Welke (categorie) wandelschoenen zijn voor jou geschikt?
Er zijn heel veel verschillende soorten wandelschoenen. Maar welke wandelschoen is voor jou geschikt? In dit artikel vind je alle informatie over de verschillende wandelschoenen en welk doel ze dienen.

Van skaten word je fit en sterk.

Deze sport is vooral een aanrader voor mensen met zwakke knieën en enkels.
In de lente en de zomer ben je liever niet in een bedompt squashhok of fitnesszaal. Maar je wilt wél bewegen. Skaten is dan een goede optie.

Touwtje springen: workout en afvallen

In spin, de bocht gaat in. Uit spuit, de bocht gaat uit. Keer terug naar je jeugd met touwtjespringen: dit is dé manier om in vorm te komen en te blijven! Het is goed voor je coördinatie, uithoudingsvermogen, voetenwerk, timing, beweeglijkheid, kracht, snelheid en explosiviteit.

Fitness tijdens de zwangerschap, kan dat?

Fitness je tijdens je zwangerschap? Dan heeft dat veel voordelen. Je krijgt meer energie en je loopt minder kans op depressiviteit, incontinentie en complicaties bij de bevalling. Vanaf de laatste 3 maanden van je zwangerschap moet je het echter rustiger aan doen, en je oefeningen aanpassen. Bekijk de tips voor fitness tijdens een zwangerschap.